30 september 2023

30 september was Nathalie ‘Gast aan Tafel’ bij Elisabeth TV, de sympathieke huisomroep van Surplus Welzijn.

30 MAART 2023

Nathalie ging in gesprek met Hubert Mol tijdens het radioprogramma 'Brabants Bont' van Omroep Brabant. Zij spraken over de verfilming van haar tiende thriller, Camping Oosthoek. Beluister hier het gehele interview.

 

30 MAART 2023

Amsterdam – Tom de Mol Productions en Dutch FilmWorks hebben de verfilmingsrechten van de literaire thriller Camping Oosthoek verworven. Auteur Nathalie Pagie gaat zelf het scenario voor de gelijknamige serie schrijven. De deal is tot stand gekomen door bemiddeling van Van Londen & Ko.

Tom de Mol (Tom de Mol Productions) en Marcel de Block (Dutch FilmWorks) produceren al jaren vele succesvolle speelfilms, waaronder de romantische komedie Zwaar verliefd! en de verfilming van Daphne Deckers’ bestseller Alles is zoals het zou moeten zijn. Dutch FilmWorks was ook betrokken bij de serie Undercover en hitfilm Penoza: The Final Chapter. Marcel de Block – CoCEO van Dutch FilmWorks over de aankoop: ‘Het thrillergenre is ongekend populair op tv en bij streamingdiensten. Camping Oosthoek is erg filmisch geschreven; bij het lezen zagen we meteen een hedendaagse thrillerserie met een sterke vrouwelijke lead voor ogen. We kijken uit naar de samenwerking met Nathalie.’Ook uitgeverij Meulenhoff Boekerij reageert enthousiast: ‘In Camping Oosthoek is goed voelbaar waar Nathalie in uitblinkt: een persoonlijk verhaal met een sterke vrouw in de hoofdrol, levensechte personages in een herkenbare wereld bomvol spanning en snelle scènes,’ aldus uitgever Hajnalka Bata.

Tien miljoen

In het verhaal wordt advocate Diana van Assendelft onverwacht uit haar kapitale villa gezet, en belandt ze met haar drie kinderen op een vervallen camping in Brabant. Haar man John is spoorloos verdwenen en al haar rekeningen zijn bevroren. Ze heeft niets meer. Dan ontvangt ze een briefje: John is ontvoerd, het losgeld: tien miljoen euro. Waar moet ze dat geld vandaan halen? Gelukkig is campingbaas Franco Bergmans bereid een handje te helpen, als Diana een riskante klus voor hem opknapt.

Camping Oosthoek is Pagies tiende thriller en stond in 2021 zes weken in de Bestseller 60. Voor de cast in de tv-serie wordt gekeken naar een internationale bezetting. Het scenario wordt geschreven door Nathalie Pagie en Willem van Harrewijen.

Bestsellers

Nathalie Pagie is scenarist en thrillerauteur. Ze heeft vele bestsellers op haar naam staan, waaronder IJsengel, Noordkaap, Helsinki, Camping Oosthoek en de succesvolle Tara en Diego-serie, allen uitgegeven door Meulenhoff Boekerij. Pagie is tweevoudig winnaar van de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller. Met haar meest recente thriller Vuurduivel won ze de MAX Zilveren Vleermuis 2022.

15 november 2022

Thrillers schrijven kon ze al; onlangs won de elfde thriller van haar hand ‘Vuurduivel’ (uitgeverij Meulenhoff-Boekerij) de MAX Zilveren Vleermuis. Scenarioschrijven is een nieuwe tak van sport voor de Bredase Nathalie Pagie. Afgelopen zomer studeerde ze af aan ScriptAcademy in Amsterdam en niet zonder succes: haar afstudeerscript ‘Lelie’, een horrorverhaal dat zich afspeelt tegen een kermisdécor, wordt verfilmd en ook met andere scripts timmert ze flink aan de weg. Welke rol speelde ScriptAcademy in haar ontwikkeling als schrijver? Wat is het grootste verschil tussen het schrijven van boeken en van scenario’s? En, wat bevalt beter?

Lees het volledige artikel in het online magazine 'Schrijven Magazine Plus' »

1 november 2022
boek vuurduivel nieuws winnaar m

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was er, naast de MAX Gouden en de MAX Bronzen Vleermuis, ook dit keer een Zilveren Vleermuis te winnen. Een prijs voor de beste thriller van het jaar. En evenals vorig jaar ging het aantal aanmeldingen voor deze prestigieuze prijs door het dak! Ruim 100 titels werden voorgedragen en daarmee kwam de jury opnieuw voor een gigantische klus te staan.

Het voltallige team ging aan de slag, kwam tot een longlist met 15 titels en maakte uiteindelijk op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend. Zondag 30 oktober was de bekendmaking en ontving Nathalie Pagie, auteur van het winnende boek, de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de trofee was er een oorkonde en een bijbehorende cheque t.w.v. € 1.500,--.

Lees het volledige artikel en het juryrapport »

31 oktober 2022

Nathalie Pagie won zondag 30 oktober de Zilveren Vleermuis op het Thrillerfestival in Zoetermeer. Haar boek Vuurduivel is daarmee verkozen tot beste thriller van het jaar. In de Halloweenspecial van De Nacht van KRO-NCRV kijkt ze vol trots terug op deze overwinning op het Thrillerfestival.

Beluister de fragmenten op www.nporadio1.nl »

30 maart 2022

Nathalie is te gast in de eerste aflevering van de Best of Thrillers Podcast en vertelt honderduit, onder meer over haar nieuwe thriller Vuurduivel die in september 2022 in de winkels ligt.

best of thrillers podcast

Beluister de podcast:
Best of Thrillers | Podcast op Spotify
Best of Thrillers | Podcast op Google.com

Omroep Brabant, 24 januari 2022

Op de dag dat Camping Oosthoek verkozen wordt tot Beste Vrouwenthriller 2021 vertelt Nathalie over haar boek in Brabant Vandaag.

RTL 4, juni 2018

Tijdens de signeersessie op de Libelle Zomerweek was Nathalie ook te zien in het programma 'Life is beautiful' van RTL 4.

BN Destem, MAART 2020

Een boek schrijven doe je niet zomaar, vertelt de Bavelse bestsellerauteur Nathalie Pagie (45). Vrijdagavond trapt ze in Amsterdam samen met andere schrijvers op het Boekenbal de Boekenweek af. 

Lees het gehele artikel op www.bndestem.nl »

Omroep Brabant, december 2017

Maandag 11 december 2017 was Nathalie te gast bij Brabants Bont op Omroep Brabant.